Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Και το Πατρινό Καρναβάλι αρχίζει …!!!


Μια ανάσα πριν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 και όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει τα πανιά της η μεγάλη...
γιορτή της πόλης κόντρα στο αβέβαιο και θολό τοπίο της σύγχρονης πραγματικότητας.
Σε μια περίοδο που η κρίση έχει ριζώσει βαθιά, το Πατρινό Καρναβάλι αποτελεί το πιο χαρμόσυνο μήνυμα, την πιο ασφαλή, υγιή και αυθεντική νότα αισιοδοξίας που πλημμυρίζει τις αισθήσεις και την ψυχή μας και μας υπόσχεται ένα ανεπανάληπτο δίμηνο με πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, συγκινήσεων και συναρπαστικών περιπετειών.
Η ώρα της χαράς της ζωής, της δημιουργίας, της ευρηματικότητας, της σάτιρας, της ανατροπής, του αστείρευτου κεφιού και της διασκέδασης  είναι πολύ κοντά, αφού το Σάββατο 19 Ιανουαρίου η Γιορτή της Ημέρας Έναρξης μας καλεί να κατέβουμε όλοι-μικροί και μεγάλοι- στο κέντρο της πόλης, να συμμετάσχουμε και να χαρούμε σε όλο του το μεγαλείο το Πατρινό Καρναβάλι όπως πραγματικά του αρμόζει.
Μια ολοήμερη γιορτή όπου θα αναδειχτούν όλα τα γνήσια και ακαταμάχητα  χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού και που ποντάρει στην ομαδική συμμετοχή εμπλέκοντας όλες τις ηλικίες και τις τάξεις στους ρυθμούς της.
Η Πάτρα σηκώνει το ανάστημά της και στηρίζεται  περήφανη στις δικές της δυνάμεις. Προσαρμοσμένη στα στενά οικονομικά περιθώρια των ημερών η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έχει σχεδιάσει ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο πρόγραμμα δράσεων που θα ξετυλιχτεί από το πρωί έως αργά τη νύχτα και βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στη δυναμική της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ένα πρόγραμμα με δράσεις από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο, με τη μέγιστη συμμετοχή, από ομάδες ή μεμονωμένα άτομα, με διαφορετικού είδους και ύφους ενδιαφέροντα, σε  μια εκδήλωση ουσίας και όχι στείρου εντυπωσιασμού.
Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 11 το πρωί και θα δώσουν γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Θα πραγματοποιηθούν σε δυο άξονες, στην πλατεία Γεωργίου (11πμ-11μμ)  και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (11πμ-4μμ), όπου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις για τα παιδιά.
Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά, ξαφνιάζοντας τους Πατρινούς και δημιουργώντας την αίσθηση μιας ατέλειωτης γιορτής.
Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου θα στηθούν δυο μουσικές σκηνές-πατάρια, όπου θα παίζουν ζωντανά μουσικά συγκροτήματα και ορχήστρες, ενώ στον πεζόδρομο θα χορέψουν διάφορες ομάδες και κάποιες σχολές χορού.
Το κομμάτι της μουσικής στη Γιορτή της Έναρξης  θα αναλάβουν σχήματα και ορχήστρες: Μπάντα και Μπαντίνα Δήμου Πατρέων, Natural Beat, Φιλαρμονική της Πολυφωνικής, Wired, Black Humour,  B4Cats, Sustain, Γιώργος Σαλεμής, Ai sihtir Band, Χορωδία Μουσικών  Εκπαιδευτηρίων  Θεοδώρου, Party Time, Mag, Peligrosa, Jazz Trio, Παρρησία  και άλλα που αναμένονται, καθώς και πολλοί Djs, μεταξύ των οποίων κι η ομάδα του dj Τάκη Αγγελόπουλου.
Χορευτικά show θα δοθούν  από σχολές χορού της πόλης με τα παιδικά και ενήλικα τμήματά τους: Σχολή Χορού Dirty Dancing Ελένης Ανδριοπούλου, Πρότυπη Σχολή Χορού Κλασικού Μπαλέτου Πόλυς Γιαννακοπούλου, Athletic Dance Studio του Patrik Kouzieiski, Σχολή Μπαλέτου Μπεττίνας Κάτσενου, Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια, Σχολή Χορού Βίκης Αγόρα Χοροδράση, Σχολή Χορού Χορόπολις της Γαβριέλας Καραζάνου, Σχολή Χορού Fuego Νικολίτσας Δερματοπούλου-Κουνάδη,  Σχολή χορού Ιωάννας Ζαχαροπούλου και Jason Capoeira. Το κύριο μέρος των σχολών χορού θα εμφανιστούν στην πλατεία Γεωργίου, αλλά και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Διερευνούνται και συμμετοχές κι από άλλες σχολές.
Προβλέπεται επίσης graffiti και skate event από Stigma Lab  & Fifty fifty, body painting και make up από το ΙΕΚ Ξυνή και την 1η ΕΠΑΣ Πάτρας-Τμήμα Αισθητικής.
Η ομάδα X-Saltibagos θα παρουσιάσει θέατρο δρόμου με ξυλοπόδαρους, ισορροπιστές, show με πανιά, κλόουν, σεμινάριο μίμων, ο Διονύσης Ανδριόπουλος θα παρουσιάσει σόου με κούκλες, ενώ παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού με τη συμμετοχή πληρωμάτων  θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Γεωργίου εισάγοντάς μας και δίνοντάς μας μια γερή πρόγευση από το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού.
Σύλλογοι δραστηριοποιούνται με μικροκατασκευές: ΣΟΨΥ, ΑγκαλιάΖΩ, Μαχητές, Ένωση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η Μέριμνα θα παρουσιάσει  θεατρικό δρώμενο  υπό την καθοδήγηση της Άννας Δενδρινού, η Θεατρική Ομάδα ΤΕΙ Πάτρας δράσεις για παιδιά, οι Πολίτες εν δράσει  διαδραστικό παιχνίδι με τους περαστικούς, θα γίνει μουσικοκινητική δράση με τη συμμετοχή των παιδιών με την καθοδήγηση της Μαρίνας Αγγελάτου, "Βαθμοφόροι της Περιφερειακής Εφορείας  Προσκόπων Αχαίας " (που θα συντονίζουν τα παιχνίδια) και μέλη προσκοπικών  τμημάτων (λυκόπουλα, πρόσκοποι) θα επισκεφθούν με άλλους συνοδούς Βαθμοφόρους την Ρ. Φεραίου για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή, θα υπάρχουν κεράσματα,  ενώ θα υπάρξουν και άλλες συμμετοχές από ομάδες που διαρκώς προστίθενται στον προγραμματισμό. Σημαντική θα είναι και η συνεισφορά των εθελοντών (Ομάδας Ε του Δήμου Πατρέων και εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού).
Ο  τελάλης, που ήδη από τις 17 Ιανουαρίου θα διαλαλεί το μήνυμα της έναρξης σε όλη την Πάτρα, με την καρναβαλική συνοδεία του θα καταλήξουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και θα παραδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2013, το οποίο και θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 17 Μαρτίου.
Στις 5 το απόγευμα η Κοινωφελής Επιχείρηση καλεί όλους στην πλατεία Γεωργίου για να… σπάσουμε το ρεκόρ της Αγάπης (!!!;;;), ενώ τη σκυτάλη θα πάρει το εκλεκτό δημοφιλές συγκρότημα των Vegas από την Αθήνα, που από τη σκηνή της πλατείας στις 6.30μμ  εγγυώνται ένα εκρηκτικό πάρτυ με τους urban και pop ήχους τους. Το γκρουπ αποτελούμενο από την κοπέλα της παρέας  Μελίνα Μακρή στα φωνητικά, τον μελαμψό και αγαπημένο ZeRaw και τον DJ Airth στα πικάπ,  με υποψηφιότητα σε επτά κατηγορίες των Mad Video Music Awards, με τα πρώτα τους δύο single στην πρωτιά του Top 10 του ελληνικού επίσημου Airplay Chart, με μια θαυμάσια  live εμφάνιση  στη  συναυλία της Rihanna στην Αθήνα το 2010 όπου ανέλαβε  το warm up της μεγάλης βραδιάς και με μια λαμπρή πορεία από το 2009 που ιδρύθηκε,  έχει καταγραφεί στη συνείδηση των νέων και όχι μόνο ως ένα από τα πιο δυναμικά και μοντέρνα ελληνικά συγκροτήματα.
Οι καλλιτέχνες και τα είδη μουσικής που επηρεάζουν τους Vegas ποικίλουν καθώς και τα τρία μέλη του γκρουπ έχουν ανοιχτούς μουσικούς ορίζοντες : Rolling Stones, Earth Wind and Fire, Marvin Gaye, Janis Joplin, Tina Turner, Michael Jackson, George Clinton, NWA, Wu Tang Clan, Madonna, Whitney Houston, Timbaland.




Πηγή: http://www.patrasnews.com/2013/01/blog-post_6206.html#ixzz2HyZjDqYW

Δεν υπάρχουν σχόλια: