Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Κώστας Μακρής : κρατάει ζωντανή τη φωνή του καραγκιόζη (photos & video)


Ο Κώστας Μακρής είναι ένας από τους σημαντικότερους συνεχιστές της λαϊκής τέχνης του Θεάτρου Σκιών. Γεννήθηκε το 1961 στην Πάτρα και μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά όπου είχε γεννηθεί ο γεννήτορας του Έλληνα Καραγκιόζη, Δημήτρης Σαρδούνης ή Μίμαρος (1865-1902). Από παιδάκι ακόμα βρέθηκε στον στενό κύκλο των μαθητών του καραγκιοζοπαίχτη και ανδρεικελοπαίχτη Σωτήρη Ασπιώτη.
Στη συνέχεια είχε την τύχη να μαθητεύσει  και να εργαστεί στο πλευρό των τελευταίων μεγάλων μορφών του Μωραϊτικου Καραγκιόζη: Μητσάκη, Κώσταρο και Γιάνναρο.
Το βασικότερο χαρακτηριστικό του Κώστα Μακρή είναι η εκφραστικότητα των φιγούρων, των σκηνικών και των αφισών που κατασκευάζει, όπου είναι ορατές οι επιρροές που δέχθηκε κυρίως από τον Θεόφιλο, αλλά και τον Μποστ, χωρίς ωστόσο να παύει να πειραματίζεται και με πιο μοντέρνες μορφές της εικαστικής τέχνης.
Παραστάσεις θεάτρου σκιών ξεκίνησε να παίζει καραγκιόζη κάθε Κυριακή στο Diverso με προσιτό εισιτήριο 5 ευρώ,σ στις 11.30 το πρωί ενώ θα υπάρχει και απογευματινή παράσταση στις 17.30.

Για να δείτε βίντεο & φωτογραφικό υλικό κάντε κλικ στο παρακάτω link --->


Δεν υπάρχουν σχόλια: